CE

Sök
Stäng denna sökruta.
CEöversättningsbyråVilka språk bör du lägga till på din WordPress-webbplats?

Vilka språk bör du lägga till på din WordPress-webbplats?

Engelska är det vanligaste språket på webben. Det är dock smart att även ta hänsyn till användare som föredrar andra språk. Till exempel har ryska användare ökat avsevärt under de senaste åren. Att bestämma vilka språk du ska lägga till på din WordPress-webbplats kan därför vara avgörande för din konverteringsfrekvens.

Lyckligtvis behöver du inte tillgodose alla världens språk. Istället bör du fokusera på ett fåtal strategiska språk. Med några enkla knep och riktlinjer kan du välja vilka som ska visas på din webbplats för att maximera dess räckvidd.

I den här artikeln kommer vi att diskutera varför du bör lägga till språk på din WordPress-webbplats från första början och hjälpa dig att välja rätt språk. Nu kör vi!

Vilka är fördelarna med att lägga till språk på din webbplats?

Att ha en flerspråkig webbplats har många fördelar. För det första kan flera språk bli en viktig konkurrensfördel i efterdyningarna av pandemin. Många företag kommer att ha det tufft ekonomiskt på grund av den förestående recessionen. Därför kan det vara smart att inte lägga alla sina ägg i samma korg och försöka utöka webbplatsens räckvidd globalt.

Forskning visar att personer som inte talar engelska är mer benägna att köpa en produkt baserat på den information som ges på deras modersmål. Även om många européer är flerspråkiga visar studier att hela 42 procent aldrig skulle köpa produkter eller tjänster på ett språk som inte är deras eget. Dessutom är över 50 procent av konsumenterna villiga att betala mer för en vara som finns tillgänglig på deras modersmål.

Men att översätta sin webbplats handlar inte bara om att nå ut till en internationell publik. Om du bara kommunicerar på engelska kan du också stöta bort en stor grupp inhemska kunder. USA är till exempel det största spansktalande landet efter Mexiko, med 41 miljoner invånare som har spanska som modersmål och 11,6 miljoner tvåspråkiga invånare. Om man bara tittar på siffrorna är det en självklarhet för alla USA-baserade företag att lägga till spanska på sin webbplats.

Fördelarna med att ha en flerspråkig webbplats

Låt oss gå närmare in på fördelarna och se hur språktillägg kan hjälpa dig att lyckas online:

Högre konverteringsgrad och lägre avvisningsfrekvens

Eftersom din webbplats finns tillgänglig på flera språk kommer utländska besökare att vara mindre benägna att lämna sidan. Av de skäl som anges ovan kommer de också att vara mer benägna att konvertera till betalande kunder.

Bättre sökmotoroptimering (SEO)

Att översätta innehållet på din webbplats, inklusive metadata, kan hjälpa till att förbättra din internationella sökmotorrankning.

Förbättrad kundupplevelse

Att tillhandahålla information på flera språk ger dina besökare en grad av personalisering. Med en flerspråkig webbplats kan du skilja dig från dina konkurrenter, och dina icke-engelsktalande besökare kommer att uppskatta ansträngningen.

Nya marknadsföringsmöjligheter

Att översätta din webbplats ger utrymme för internationell innehållsmarknadsföring, vilket är mer kostnadseffektivt än traditionella marknadsföringsstrategier.

Etablera förtroende och professionalism

Att ha en flerspråkig webbplats stärker din varumärkesbild och gör att du ser mer legitim ut i dina kunders ögon.

Slutligen, även om engelska kan tyckas dominera webben, har dess användning krympt till cirka 30 procent, vilket ger upphov till andra språk som snabbt tar över internet. Som exempel kan nämnas att användningen av kinesiska på webben ökade med 1277,4 procent mellan 2000 och 2010. Därför är det smart att framtidssäkra din verksamhet eftersom detta landskap sannolikt kommer att utvecklas under de kommande åren.

Vilka språk bör du lägga till på din WordPress-webbplats? (3 sätt att ta rätt beslut)

Nu när vi har diskuterat fördelarna med att översätta din webbplats till flera språk kan det verka överväldigande att faktiskt göra det. Oroa dig inte, du behöver inte vara lika flerspråkig som Wikipedia. De tre tillvägagångssätten nedan kan hjälpa dig att bestämma vilka språk du vill lägga till på din WordPress-webbplats.

1. Håll dig till populära språk

Om du är osäker kan du hänvisa till listan över de vanligaste språken som för närvarande används på internet. Exklusive engelska är dessa:

Om man bara ser till statistiken kan det inte bli fel med dessa språk. Det är dock inte säkert att de är relevanta för ditt företag, så det vore smart att göra en förhandsundersökning av din målgrupp. Du kanske till exempel upptäcker att det knappast är meningsfullt att översätta din webbplats till kinesiska, så det är något att tänka på innan du investerar i översättningstjänster.

2. Lägg till ett språk som du kan översätta manuellt

Det mest kostnadseffektiva tillvägagångssättet är att fokusera på det språk som du, eller någon i ditt team, talar flytande. Denna metod kräver en viss tidsinvestering eftersom du måste översätta hela din webbplats manuellt. Det är dock tekniskt sett gratis, vilket kan vara ett bra alternativ för budgetmedvetna företag.

Nackdelen är att du är begränsad till de språk som talas av ditt team, vilket kanske inte alltid är av intresse för din målgrupp. Att tala språket väl innebär inte heller automatiskt att personen kan översätta det, vilket är anledningen till att det alltid är bättre att överväga att anlita ett proffs.

Språklokalisering är ett fascinerande område inom lingvistiken, där man tar hänsyn till kulturella sammanhang, samhällsnormer och mycket mer. Att översätta en fras direkt från ett språk till ett annat kan ibland få katastrofala följder.

Ett känt språkligt fiasko var KFC:s kampanj ”finger-licking good”, som bokstavligen översatt till kinesiska resulterade i motsvarande ”ät fingrarna av dig.” Därför bör du vara mycket försiktig om du bestämmer dig för att ta dig an denna uppgift själv. Ofta kan det vara säkrast att anlita en kompetent översättningsbyrå.

3. Undersök potentiella internationella målgrupper för ditt innehåll

Denna metod är den överlägset bästa och bör vara utgångspunkten för de två metoderna ovan. För att kunna kommunicera effektivt med dina kunder måste du veta vilka de är och vilka språk de talar.

Det enklaste sättet att ta reda på det är att använda verktyg som Google Analytics, som ger dig insikter om varifrån dina besökare kommer, deras demografiska uppgifter, preferenser och beteenden. Om du inte redan använder Google Analytics för att mäta hur effektiva dina marknadsföringsinsatser är kan du registrera dig och lägga till en spårningskod på din webbplats för att börja samla in dessa data.

När du har använt verktyget ett tag loggar du in på ditt Google Analytics-konto och går till Audience → Geo → Language. Du får tillgång till en detaljerad rapport om varifrån dina användare kommer och vilka språk de använder. Genom att göra detta får du en gedigen förståelse för hur din målgrupp kommunicerar, så att du kan fatta ditt beslut baserat på bevis snarare än på språkens popularitet.

Den största nackdelen är att det är tidskrävande, eftersom du sannolikt måste vänta tills Google Analytics har samlat in tillräckligt med data. Du kommer att börja se de första resultaten mellan 24 och 48 timmar efter att du registrerat dig. Denna tidsram är dock kanske inte den mest exakta återspeglingen av dina besökares språkliga preferenser.

Du kanske också upptäcker att du inte kan tillhandahålla en intern översättning av dessa språk, vilket gör det nödvändigt att anlita en översättare. Men det är det bästa sättet att gå till väga, och det kommer sannolikt att ge den största utdelningen.

Sammanfattning

Att översätta din WordPress-webbplats kan hjälpa dig att nå en bredare publik och öka din trafik. Undersökningar visar att de flesta användare föredrar att köpa produkter på sitt modersmål, även om de talar engelska. Det är ett enormt incitament för att omedelbart lägga till fler språk på din webbplats.

Sammanfattningsvis har vi diskuterat tre strategier som kan hjälpa dig att avgöra vilka språk du bör lägga till på din WordPress-webbplats:

  • Håll dig till populära språk
  • Lägg till ett språk som du kan översätta manuellt
  • Undersök potentiella internationella målgrupper för ditt innehåll.

När du har upptäckt vilka språk du bör lägga till på din WordPress-webbplats kan du anlita CE översättningsbyrå. Vi hjälper dig gärna med alla dina språkbehov.

Har du några frågor om hur du lägger till språk på din WordPress-webbplats? Låt oss veta!

Få mer information

error: Innehållet är skyddat

CE

Sök