CESökmotoroptimeringSökord

Sökord

För att nå rätt målgrupp

Genom att genomföra djupgående sökordsundersökningar på alla dina målmarknader identifierar vi exakt de söktermer och ämnen som dina potentiella lokala kunder letar efter. CE definierar riktade, lokaliserade sökordsuppsättningar för dina webbplatser. 
På CE vet vi att du måste vara målmedveten med vilka nyckelord du använder för att nå rätt målgrupp med rätt innehåll. Det är därför som vi, när du samarbetar med oss, kommer att göra sökordsforskning till ett kritiskt steg för att optimera din SEO-kampanj. Innan vi gör nästan något annat tar vi oss tid att hitta de bästa nyckelorden för ditt innehåll.
Med CE vid din sida kommer du inte att bli besviken. Vi har över 25 års erfarenhet och vi är mästare på att identifiera toppresterande sökord som hjälper dig att sätta ditt företag framför rätt personer. Läs vidare för att lära dig mer om våra SEO-sökordstjänster och samarbeta sedan med oss för alla dina SEO-behov. 

Ett oumbärligt verktyg

Hitta rätt sökord för varje global målmarknad

Vill du sälja dina produkter och tjänster online i Tyskland och på internationella marknader? För att framgångsrikt göra detta är det viktigt att du riktar dig till potentiella kunder på varje målmarknad med exakt rätt SEO-sökord. Det första steget i att bygga lokalt intresse är att identifiera de vanligaste söktermerna som anges av lokala användare för att hitta de ämnen eller produkter du tillhandahåller.
Om du väljer att få en fördjupad sökordsundersökning, professionellt utförd av en internationell SEO-byrå, får du rätt nyckelord för att underlätta en önskvärd SEO-rankning i globalt relevanta sökmotorer. Endast framträdande rankningar i dessa sökmotorer gör att du kan locka potentiella kunder till din webbplats eller online-butik.

Identifiera nyckelord genom sökordsforskning: Vad handlar det om?

Sökordsforskning är processen att hitta, utvärdera och definiera relevanta söktermer för en webbplats. Målet och slutresultatet av sökordsforskning är att identifiera de söktermer som anges av potentiella kunder när de letar efter dina typer av produkter eller tjänster. Dessa är de nyckelord du behöver veta för att kunna ranka synligt för dessa potentiella användare på sökmotorns resultatsida. Så snart du känner till dina nyckelord kan du börja optimera din webbplats i enlighet med detta.
Omfattande sökordsforskning anses vara den grundläggande byggstenen i alla sökmotoroptimeringsprocesser. När rätt sökord har definierats kan de införlivas i SEO-strategin och fungera som startpunkt för att skapa relevant webbplatsinnehåll.

Modersmålstalande SEO-experter från våra lokala byråpartners säkerställer optimala resultat

Modersmålstalande SEO-experter kommer att vara oumbärliga för att du ska uppnå optimala resultat på varje marknad och dess associerade språk. Helst bör också en återkopplingsslinga, som involverar dina egna byråer eller lokal personal, integreras i processen. Vi rekommenderar generellt att tysktalande företag kompletterar sin definierade huvuduppsättning nyckelord med motsvarande engelskspråkig sökordsforskning, eller åtminstone bestämmer betydelsen av sina sökord på engelska. På så vis skapar de en grund som kan förstås av alla parter under det (mestadels) engelskspråkiga samarbetet med internationella kontakter under utrullningsprocessen.

Skapa relevant content baserat på de nyckelord som avslöjas av forskningen

När du har slutfört din sökordsforskning är nästa steg att införliva nyckelorden i ditt webbplatsinnehåll. Helst har du redan optimalt spridit ut sökorden i hela innehållet på din huvudwebbplats: metadata, rubriker, teaser-texter och brödtext. Du måste nu göra samma sak för alla dina målmarknader. När du slutför det här steget rekommenderar vi att du väntar på resultaten av den målmarknadsspecifika forskningen innan du beställer översättningarna till målspråken. Detta gör det möjligt för översättarna att utnyttja forskningsresultaten under lokaliseringsprocessen. I nästa steg kan modersmåltalande SEO-specialister med tränat SEO-öga revidera dessa texter och säkerställa optimal densitet av sökord i texten. Införlivandet av sekundära nyckelord, kompletterande och ämnesrelevanta, ger ditt innehåll högsta möjliga SEO-relevans på målmarknaden. 

Selektiv komplettering av globalt innehåll med lokalt innehåll

Ytterligare lokalt relevant innehåll kan användas för att framhäva din lokala profil och bygga större förtroende bland målgrupper. Det ger lokala användare chansen att uppfatta dig som en ”sann” regional aktör. Om du redan planerar att omvandla dina globala innehållsmarknadsföringsteman till lokala sökord, rekommenderar vi att du också spenderar lite tid på att söka efter kompletterande lokala ämnen. Kulturella, sociala, politiska, klimatmässiga eller geografiska faktorer kan spela en avgörande roll för att bestämma lokala sökord och ämnen av intresse. Om dessa är direkt eller indirekt relaterade till dina produkter och tjänster kan de användas för att utveckla mycket relevant stödjande innehåll.

Ett shorttail-nyckelord är en fras med två till tre ord. Dessa kallas ibland ”huvudnyckelord” och är vanligtvis höga i volym och kan vara knepiga att vinna på grund av termens bredd.

Ta till exempel frasen ”mango ingefära”. Detta kan avse en typ av dryck, en mix av torkad frukt eller till och med en målfärg! Utan sammanhang kanske dessa korta sökord inte är så värdefulla för att driva konverteringar, eftersom trafiken de tar in kanske inte letar efter det du tillhandahåller.

Det betyder inte att du inte ska använda shorttail-nyckelord! De fungerar bäst när de används i kombination för att skapa mer specificitet och sammanhang, och signalerar till sökmotorerna vad ditt innehåll verkligen handlar om. 

Dessa sökord är mer än fyra ord och är mycket mer specifika än shorttail-nyckelord. Till exempel skulle ett longtail-nyckelord vara ”mango ingefära iste dryck 12 pack”.

Personer som använder longtail-nyckelord vet exakt vad de letar efter och är i allmänhet redo att köpa, vilket leder till mycket högre konverteringsfrekvenser.

Om du säljer iste med mango- och ingefärasmak i en 12-pack, använder du det sökordet för att få rätt kunder till din produkt. 

Minns du när Spiderman: Into the Spider-Verse kom ut 2018? Detta är ett perfekt exempel på ett kortsiktigt färskt sökord. Som du kan se från den här grafen hade sökningar med termen ”Spiderman: Into the Spider-Verse” en signifikant ökning mellan november 2018 och augusti 2019.

Under den tidsperioden skulle det betraktas som ett kortsiktigt färskt sökord. Eftersom det inte längre är relevant är användbarheten av det sökordet ganska låg, men personer som använde de nyckelorden kan ha sett en explosiv tillväxt i visningar under den tidsperioden. Dessa söktermer är mest användbara för aktuella händelser för att locka till sig nya målgrupper. 

Som den exakta motsatsen till kortsiktiga färska sökord är denna typ av sökord alltid relevant. Om du använder tidlösa sökord är det viktigt att se till att även ditt innehåll är tidlöst, eller att du anstränger dig för att hålla det uppdaterat.

Till exempel är användning av sökord som ”iste-recept 2012” begränsade till det år som du har identifierat. Ett tidlöst sökord skulle vara ”iste-recept”. Även om du kanske inte omedelbart får en hög trafikvolym med tidlösa sökord, tenderar de att ge en måttlig sökvolym med en hög konverteringsfrekvens. 

Geo-targeting-nyckelord är några av de enklaste nyckelorden att använda och de är precis vad de låter som: sökord som är kopplade till ett specifikt grannskap, stad, stat eller land. Området du befinner dig i fungerar som de nyckelord du vill använda, som ”Los Angeles” eller ”Wisconsin”.

Du känner ditt område bäst, och dessa sökord är bra för små företag som vill locka lokalbefolkningen till sina produkter och tjänster. 

Dessa sökord är relaterade till en specifik produkt. Till exempel, i stället för ”content marketing-lösningar” skulle det produktdefinierande sökordet vara ”DemandJump plattform”.

När folk letar efter produktdefinierande sökord är de vanligtvis redo att köpa eller redan bekanta med dina produkter. De kanske bara behöver lite extra information för att avsluta affären. Dessa kan också betraktas som varumärkesnyckelord. 

Att använda dessa typer av sökord är ganska enkelt. Ett bra exempel skulle vara ”DemandJump för marknadsförare”. På dagens marknad är personifiering nyckeln. Din målgrupp finns där ute, och genom att använda kunddefinierade nyckelord kan du hjälpa till att föra dem till dina produkter och tjänster genom organisk SEO-räckvidd.

När människor söker efter saker faller deras sökningar i allmänhet in i tre avsiktskategorier: informations-, handels- eller transaktionsrelaterad. Genom att använda sökord som riktar in sig på avsikten kan du se till att ditt innehåll nära matchar vad folk letar efter.

Med informationsrelaterad avsikt kan du använda den klassiska ”vem, vad, när, var, varför” -metoden när du skapar lärorikt innehåll. Handelsrelaterad avsikt är när användare menar allvar med att köpa en produkt eller tjänst. Att inkludera priser och specifikationsrelaterade sökord kan hjälpa till att fånga dessa sökare.

Med transaktionsrelaterad avsikt jämför människor vanligtvis för att hitta det bästa priset eller det bästa värdet, så användning av nyckelord som är förknippade med det konceptet kan hjälpa till. 

LSI står för Latent Semantic Indexing (latent semantisk indexering) och är tematiska sökord som är förknippade med ditt huvudnyckelord. Om ditt huvudnyckelord är ”mango ingefära” kan dina LSI-nyckelord vara ”mango ingefära dryck”, ”mango ingefära iste”, ”iste frukt smaker” etc.

Dessa sökord är användbara för att fånga de olika sätten som människor söker efter samma sak. Människor använder en mängd olika sökord som alla är relaterade till ett ämne, och LSI-nyckelord kan hjälpa dig att fånga all den trafiken. Olika människor gör samma sak på olika sätt. 

Relaterade vertikala sökord liknar LSI-nyckelord genom att de är relaterade till de sökord du använder. Skillnaden är att relaterade vertikala sökord är mer som kusiner än en direkt ättling till huvudnyckelordet.

Till exempel, med ”mango ingefära iste” kan ett relaterat vertikalt sökord vara ”koffeinhaltiga drycker” eller ”grossist iste”. 

Nyckelprinciper

1
Omfattande sökordsforskning är startpunkten för internationell SEO-optimering.
2
Målet med internationell sökordsforskning är att definiera de mest relevanta nyckelorden för din hemmamarknad, samt för varje enskild målmarknad. Dessa sökord är de som dina potentiella kunder kommer att använda för att hitta din webbplats i sökmotorer.
3
Börja med att optimera din huvudwebbplats – helst den för din hemmamarknad – som en mall för framtida målmarknader. 
4
Definiera en globalt relevant huvuduppsättning av sökord som kan undersökas och rullas ut för varje målmarknad på individuell basis.
5
För varje målmarknad måste användarnas lokala sökvanor utvärderas som en del av sökordsforskningsprocessen. Globalt webbinnehåll kan kompletteras med lokalt relevanta ämnen efter behov.
6
Beroende på målmarknaden kan en avvägning av konkurrensen också vara en del av den internationella sökordsforskningsprocessen. Vilka sökord rankar dina konkurrenter med? Vilka är relevanta söktermer för branschen?
7
Lokal nyckelordsanalys bör alltid utföras av modersmålstalande SEO-experter från målmarknaden. 
8
Synlighet, trafik och försäljning kan utökas kontinuerligt på alla målmarknader med hjälp av de identifierade sökorden och motsvarande optimerat innehåll.

En komplex uppgift för SEO-byrån

Det är uppenbart att internationell nyckelordsforskning är en stor organisatorisk utmaning. För det första måste åsikter och intressen hos ett brett spektrum av interna deltagare förenas; för det andra är det viktigt att bekanta dig med de olika egenskaperna hos olika globala marknader utan att gå vilse i uppgiftens omfattning. Både internationella användares sökbeteende och enskilda sökmotorers relevans kommer att variera mellan dina målländer.
Ett strukturerat, steg-för-steg-tillvägagångssätt rekommenderas för att säkerställa snabba resultat och för att hålla din företags- och produktkommunikation konsekvent och transparent genom hela processen. I detta avseende är de verktyg du använder i samarbete med dina nationella dotterbolag, samt externa modersmålstalande SEO-forskare, av avgörande betydelse. Ett brett utbud av alternativ är öppna för dig här, från det beprövade (men felbenägna) Excel-kalkylbladet till webbläsarbaserade online-verktyg.
För att uppnå internationell framgång långsiktigt rekommenderar vi att du utför professionell sökordsforskning för alla de länder och språkområden du riktar dig till. Låt dig inte frestas att avstå från input från beprövade, modersmålstalande SEO-experter med lokal marknadskännedom. Ett sådant tillvägagångssätt kommer oundvikligen att visa sig vara kontraproduktivt. Att integrera sådana experter kan låta dyrt och mödosamt i början, men kan implementeras effektivt med ett strukturerat tillvägagångssätt.
Det första steget är att definiera en omfattande, meningsfull uppsättning nyckelord för din hemmamarknad. Genom nära dialog mellan dina interna avdelningar och våra SEO-experter kan våra experters forskningsresultat effektivt kombineras med din interna marknads- och produktkunskap. Detta kommer att ge upphov till din huvudsakliga uppsättning nyckelord – utgångspunkten för alla efterföljande nyckelordsanalyser på de lokala marknaderna. Oavsett din utgångssituation – en befintlig webbplats med början på internationella utlöpare eller helt från ruta ett – strävar vi som internationell SEO-byrå efter att utveckla pragmatiska tekniska lösningar som är exakt skräddarsydda för dina behov. På så sätt öppnar vi upp största möjliga SEO-potential för ditt företag på lång sikt. Om en webbplatsstruktur redan finns börjar vi med att undersöka vilka moduler som kräver teknisk modifiering för internationella SEO-ändamål innan internationell expansion.
Baserat på huvudnyckelorden som definierats i ditt källspråk kan du sedan börja din internationella nyckelordsutrullning. Inom denna process ger huvuduppsättningen en fast, definitiv referenspunkt för alla andra internationella målmarknader och språk. Alla nyckelord i dina målmarknadsspråk måste exakt motsvara betydelsen av dina huvudnyckelord. Den bästa synonymen för varje betydelse – det vill säga den med det optimala förhållandet mellan sökvolym och sökordsvårigheter – måste hittas för varje land där du planerar att sälja.
Modersmålstalande SEO-experter kommer att vara oumbärliga för att du ska uppnå optimala resultat på varje marknad och dess associerade språk. Helst bör också en återkopplingsslinga, som involverar dina egna byråer eller lokal personal, integreras i processen. Vi rekommenderar generellt att tysktalande företag kompletterar sin definierade huvuduppsättning nyckelord med motsvarande engelskspråkig sökordsforskning, eller åtminstone bestämmer betydelsen av sina sökord på engelska. På så vis skapar de en grund som kan förstås av alla parter under det (mestadels) engelskspråkiga samarbetet med internationella kontakter under utrullningsprocessen.
När du har slutfört din sökordsforskning är nästa steg att införliva nyckelorden i ditt webbplatsinnehåll. Helst har du redan optimalt spridit ut sökorden i hela innehållet på din huvudwebbplats: metadata, rubriker, teaser-texter och brödtext. Du måste nu göra samma sak för alla dina målmarknader. När du slutför det här steget rekommenderar vi att du väntar på resultaten av den målmarknadsspecifika forskningen innan du beställer översättningarna till målspråken. Detta gör det möjligt för översättarna att utnyttja forskningsresultaten under lokaliseringsprocessen. I nästa steg kan modersmåltalande SEO-specialister med tränat SEO-öga revidera dessa texter och säkerställa optimal densitet av sökord i texten. Införlivandet av sekundära nyckelord, kompletterande och ämnesrelevanta, ger ditt innehåll högsta möjliga SEO-relevans på målmarknaden.
Omfattande sökordsforskning
Elementär byggsten i all sökmotoroptimering