CE

Sök
Stäng denna sökruta.
CEöversättningsbyråMicrosoft Translator vs. Google Translate: Översättningsduellen

Microsoft Translator vs. Google Translate: Översättningsduellen

Innehållsförteckning

Microsoft Translator och Google Translate har blivit oumbärliga följeslagare för resenärer, företag, språkstuderande och yrkesverksamma som vill navigera i de språkliga utmaningarna på vår mångsidiga planet. Men är det ena bättre än det andra? I den här artikeln utforskar vi deras funktioner, språkstöd, integrationsmöjligheter med mera för att hjälpa dig att avgöra.

Vad är Microsoft Translator?

Microsoft Translator är en maskinöversättningstjänst och teknologi som utvecklats av Microsoft och är en del av deras Cognitive Services. Den gör det möjligt för användare att översätta text och annat innehåll från ett språk till ett annat. Microsoft Translator använder avancerad maskininlärning och neurala maskinöversättningstekniker för att tillhandahålla korrekta och kontextmedvetna översättningar.

Microsoft Translator för personligt, affärsmässigt eller utbildningsmässigt bruk

Microsoft erbjuder sin översättningstjänst för personligt bruk, affärsbruk och utbildning. Regelbundna användare kan ladda ner den kostnadsfria Translator-appen för mobila enheter (iOS och Android), vilket gör det möjligt för dem att översätta text, tal och bilder från ett språk till ett annat i realtid. Alternativt tillhandahåller webbplatsen ett webbaserat gränssnitt för översättning av text och webbsidor.

För företag och organisationer erbjuder Microsoft lösningar som förbättrar kommunikation, samarbete och lokaliseringsinsatser. Microsoft Translator är en del av Azure Cognitive Services-sviten, som innehåller API:er och SDK:er för utvecklare för att integrera översättningsfunktioner i sina applikationer, webbplatser och tjänster. Detta är särskilt användbart för företag med global verksamhet eller en mångsidig kundbas.

Translator används över hela världen av många företag som en integrerad del av deras etablerade processer vilket underlättar översättning av både internt och externt innehåll samt applikationer. Några anmärkningsvärda kunder inkluderar Amazon, HP, Adobe, LinkedIn, Etsy och Dell.

Microsoft tillhandahåller också utbildningsresurser, inklusive en specialiserad version av Translator-appen för användning i klassrummet. Detta verktyg gör det möjligt för lärare och elever att kommunicera och lära sig i flerspråkiga miljöer. Det kan användas som ett hjälpmedel i språkinlärning och hjälpa eleverna att öva sina språkkunskaper genom att översätta texter och lyssna på uttal på flera språk.

Vad är Google Translate?

Google Translate är en allmänt använd onlinespråköversättningstjänst som utvecklats av Google. Den gör det möjligt för användare att översätta text, dokument och webbplatser från ett språk till ett annat. Precis som Microsoft använder tjänsten maskininlärning och artificiell intelligens, inklusive neural maskinöversättning, för att förbättra översättningskvaliteten och ge mer exakta och naturliga översättningar.

Google Translate vs. Google Cloud Translation

Google Translate och Google Cloud Translation är två olika tjänster som erbjuds av Google, var och en med sin egen uppsättning funktioner och användningsområden. Google Translate är främst utformat för personligt bruk och grundläggande översättningsbehov vilket gör det möjligt för användare att översätta text, webbplatser och dokument från ett språk till ett annat.

Enligt Google använder mer än 55 000 företag Google Translate API, varav 28 % är baserade i USA. Även om majoriteten av kunderna är små företag så är UCLA (University of California, Los Angeles) och Blackfriars Insurance Brokers Ltd några av de större namnen som utnyttjar Googles översättnings-API-funktioner.

Google Cloud Translation är en betald maskinöversättningstjänst som erbjuds som en del av Google Cloud Platform (GCP). Den är utformad för utvecklare och företag. Denna tjänst används för att integrera översättningsfunktioner i applikationer, webbplatser och tjänster. Google Cloud Translation tillhandahåller funktioner som översättning av text, dokument, hemsidor och kundanpassning.

Google Cloud Translation API gör det möjligt för utvecklare att programmatiskt komma åt Googles maskinöversättningsfunktioner och integrera dem i sina applikationer och tjänster. Majoriteten av företag som använder detta API är belägna i USA och tillhör sektorn för datorprogram, såsom IBM (International Business Machines Corporation).

Microsoft Translator vs. Google Translate

Microsoft Translator och Google Translate är två populära onlinespråköversättningstjänster, lanserade ungefär samtidigt, och de delar många likheter när det gäller deras kärnfunktionalitet men har också vissa skillnader. Vi diskuterar båda aspekterna nedan.

Språkstöd

Google Translate stöder över 130 språk för textöversättning och en mindre delmängd för talöversättning. Microsoft Translator stöder ungefär samma antal språk som Google Translate, så vi ser inga större skillnader när det gäller språkstödet.

Både Google Translate och Microsoft Translator ger översättningsstöd offline för ett begränsat antal språk, vilket gör det möjligt för användare att ladda ner språkpaket för offlineanvändning. Talöversättning, kameraöversättning och samtalsläge är också några av de användbara funktioner som erbjuds av båda tjänsterna men antalet språk som stöds skiljer sig jämfört med textöversättning.

Användargränssnitt

Både Google Translate och Microsoft Translator erbjuder ett användarvänligt och okomplicerat gränssnitt både på sina webbplatser och i sina mobilappar (Android och iOS) vilket gör dem enkla att använda för vardagliga språkbehov, språkstuderande och resenärer.

Kameraöversättningsfunktionen i båda tjänsterna gör det möjligt för användare att rikta sin enhets kamera mot tryckt text, skyltar eller dokument. Appen lägger sedan över den översatta texten på skärmen i realtid, vilket gör den användbar för snabba översättningar när du reser.

Integreringar

Både Microsoft Translator och Google Translate tillhandahåller robusta molnbaserade API:er (Application Programming Interface) som utvecklare kan använda för att integrera översättningsfunktioner i sina egna applikationer, tjänster eller webbplatser. Båda erbjuds i stor utsträckning av företag som bland annat erbjuder översättningstjänster, lokalisering och internationaliseringstjänster.

Microsoft Translator är en del av Microsoft Azure-molnplattformen. Den kan enkelt integreras med andra Azure-tjänster för att bygga mer avancerade applikationer som innehåller översättning samt andra AI- och maskininlärningsfunktioner. Den är integrerad med olika Microsoft Office-applikationer samt Outlook.

Google Translate kan användas tillsammans med andra Google Cloud-tjänster för att skapa mer omfattande språkbehandlingslösningar. Den erbjuder också ett Google Translate-tillägg för sin Chrome-webbläsare som automatiskt upptäcker främmande språk på webbsidor och ger ett översättningsalternativ. Dess översättningswidget används också i stor utsträckning av webbplatsägare.

Dokumentöversättning

Dokumentöversättning är en kritisk funktion för både Microsoft Translator och Google Translate, och båda tjänsterna erbjuder funktioner som gör det möjligt för användare att översätta hela dokument, vilket gör dem till värdefulla verktyg för företag och privatpersoner som hanterar flerspråkigt innehåll. Valet mellan de två kan bero på faktorer som specifika funktioner, språkstöd, anpassningsalternativ och integrationsmetoder.

Microsoft Translator vs. Google Translate

Valet mellan Microsoft Translator och Google Translate beror på dina specifika behov, preferenser och prioriteringar. Båda tjänsterna har sina styrkor och kan vara bättre lämpade för olika situationer. Det är också värt att överväga att båda tjänsterna erbjuder API:er, vilket innebär att du potentiellt kan integrera båda i dina applikationer eller tjänster.

error: Innehållet är skyddat

CE

Sök