CE

Sök
Stäng denna sökruta.
CEöversättningsbyråKinesiska – Professionell översättning till och från kinesiska

Kinesiska – Professionell översättning till och från kinesiska

CE översättningsbyrå tillhandahåller professionella kinesiska översättningstjänster inom näringsliv, medicin, programvara, juridik samt många andra branscher, utformade för att hjälpa dig att överbrygga den kulturella klyftan och få kontakt med din målgrupp.

Vårt team av kvalificerade kinesiska översättare är experter på både traditionell och förenklad kinesiska, så du kan vara säker på att ditt budskap kommer att förmedlas korrekt.

Behöver du en offert på ditt kinesiska översättningsprojekt? Inga problem. Fyll i det nedanstående mailformuläret, bifoga dokumenten som ska översättas, så återkommer en projektledare snart med prisförslag och leveransdatum på uppdraget.

Varför anlita CE för kinesiska översättningar?

CE är ett professionellt översättningsföretag som hanterar över 70 språk, inklusive alla kinesiska dialekter. Det är bokstavligen vårt jobb att se till att du blir förstådd över hela världen. Vi erbjuder snabba och högkvalitativa översättningstjänster från svenska till kinesiska, samt kinesiska till svenska vilket kan ge dig flera års försprång gentemot dina konkurrenter.

Att möta tidsfrister är en prioritet för oss. Ett antal infödda kinesiska översättare kan kallas in samtidigt för att säkerställa att översättningarna genomförs i tid. Slutlig korrekturläsning av en kinesisk språkgranskare gör det möjligt för oss att producera ett homogent och enhetligt resultat. Dessutom kommunicerar vi regelbundet med våra team för att säkerställa att arbetet fortskrider som det ska.

Oavsett om uppdraget gäller certifierad översättning av affärsdokument, lokalisering av presentationer, innehåll och programvara för kinesiska, engelska och svenska kunder, hjälper vid dig mycket gärna med det. Med pålitliga kinesiska översättningstjänster på din sida kommer du att känna dig som hemma var som helst i världen.

Kinesisk översättning åt olika branscher

Traditionell kinesisk översättning blir allt viktigare när det gäller att hålla kontakten i vår moderna värld. Kvalitativa kinesiska översättningar säkerställer förståelse och noggrannhet, oavsett bransch eller marknad – oavsett om man arbetar inom affärer, teknik, hälsa och sjukvård, ekonomi eller utbildning. Vår kinesiska översättningstjänst överbryggar eventuella klyftor mellan kinesiskspråkiga marknader och alla andra delar av världen.

Våra tjänster är mångsidiga och erbjuder olika servicenivåer för olika behov och preferenser. De tillför klarhet varhelst det behövs, från programvara till kundtjänstsupport och produktdokumentation.

Kinesiska översättningstjänster

Alla kinesiska översättningar som utförs av CE översättningsbyrå görs av oberoende eller interna yrkesverksamma med många års erfarenhet.

 • Teknisk översättning
 • Juridisk översättning
 • Medicinsk översättning
 • Dokumentöversättning
 • Turismöversättning
 • Affärsöversättning
 • Webbplatsöversättning
 • Certifierad översättning
 • Röstöversättning för video

Kinesisk webbsajtlokalisering

Vi har ett team av specialiserade översättare, tekniska experter och lokaliseringsproffs som kan tillhandahålla konsekvent kvalitetsöversättning av webbsajter. Webbsajtlokalisering på kinesiska kräver professionell språklig erfarenhet, ämneskompetens och bästa praxis för lokalisering.

Tjänsten definieras i allt högre grad av modern språkteknologi som utnyttjar det bästa AI och översättningsprogram har att erbjuda. CE översättningsbyrå använder översättningsminnen i realtid, dynamisk terminologi, virtuell språkgranskning, maskininlärning och en mängd andra kvalitetssäkringsverktyg för verifiering av konsekvens, eliminering, felöversättning, grammatik och stavfel.

Så om du är i behov av ett team av erfarna proffs för dina kinesiska språkbehov har du kommit helt rätt! Kontakta oss idag för att komma igång.

Översättning mellan svenska och kinesiska

Översättningar från kinesiska till svenska, samt svenska till kinesiska är några av de mest efterfrågade tjänsterna hos oss. Många kinesisktalande behöver hjälp med översättning av juridiska och finansiella dokument, medan andra vill få del av den kinesiska kulturen. Kinesiska översättningar förenklar kommunikationen med den kinesiska lokalbefolkningen.

Vårt översättarteam utför enkla, brådskande, certifierade, juridiska, medicinska, tekniska och finansiella översättningar. När du anlitar vår översättningsbyrå tillgodoses dina kinesiska översättningsbehov snabbt, exakt och kostnadseffektivt. I slutändan hjälper detta till att överbrygga kommunikationsklyftan mellan kinesiska och svensktalande runt om i världen.

Våra professionella kinesiska översättare

Ett stort team av proffs står till ditt förfogande för översättning till och från kinesiska. Oavsett om de arbetar internt eller som frilansöversättare, kommer de att förse dig med högkvalitativa resultat. De står till ditt förfogande och besvarar alla dina frågor under hela projektet. De kan till exempel utföra översättning av medicinskt innehåll, officiella, juridiska och finansiella dokument på kinesiska, eller göra den kinesiska översättningen av en hel webbsajt.

Varje inhemsk kinesisk översättare som samarbetar med CE har den erfarenhet och de kvalifikationer som krävs för att utföra alla typer av kinesiska översättningar och språkgranskningar. De har alla ett eller flera kompetensområden, vilket gör det möjligt för dem att producera tillförlitliga, korrekta och högkvalitativa texter. För att säkerställa din fullständiga tillfredsställelse genomför vi en mycket rigorös intern kvalitetskontroll innan vi skickar tillbaka de översatta dokumenten till dig.

Om du vill översätta från eller till kinesiska kan det inte bli enklare! Begär en offert direkt genom att fylla i vårt nedanstående mailformulär eller kontakta oss via telefon eller e-post.

Översikt av det kinesiska språket

Även om mandarin är det officiella språket för 1,3 miljarder kineser, är Mittens rike ändå en språklig mosaik på grund av dess etniska, kulturella och religiösa variation.

Kinesiska tillhör den sino-tibetanska gruppen. Det kinesiska territoriet kännetecknas av en sann mosaik av språk och dialekter, även om det förenas av en gemensam skrift (sinogram) och ett gemensamt officiellt språk.

Traditionell kinesiska utgör en stor del av de muntliga språken i Kina. Även om de är av samma familj, är vissa i grunden avlägsna från varandra som mandarin och kantonesisk kinesiska.

Olika typer av mandarin

Kinesiska är ett komplext språk med flera dialekter, så det är viktigt att förstå skillnaden mellan olika typer av kinesiska språk.

Klassisk kinesisk mandarin (汉 语 hànyǔ eller 普 话 pǔtōnghuà)

Detta är det officiella språket på det kinesiska fastlandet och används också i Taiwan (där det kallas 国 语 guóyǔ) och Singapore. Det är huvudsakligen baserat på norra och nordöstra Kinas dialekter och presenteras ofta som Pekings språk. Faktum är att gammal Peking-kinesiska skiljer sig från mandarin.

Mandarin (官 话 Guānhuà eller 北 方 Běifāng huà)

En samling regionala kinesiska varianter som talas av människor från olika provinser i Kina som Guangdong och Shanghai. Mandarin är förmodligen det mest talade språket i världen med nästan 840 miljoner modersmålstalare. Mandarin är den grund på vilken det officiella kinesiska språket, Putonghua, är byggt. Det talas främst med lokala varianter i de norra och nordöstra delarna av landet.

Trots skillnader inom uttal och ordförråd har dessa två typer av kinesiska språk en sak gemensamt: de kan båda skrivas med traditionella eller förenklade tecken för att möjliggöra tydlig kommunikation.

Det kinesiska språket i vår moderna värld

Innovation

Behärskning av det kinesiska språket öppnar dörren till en ny värld genom att förmedla en anda av innovation. Det gör det möjligt för oss att ta vara på möjligheterna och underlätta insamlingen av annars otillgänglig information.

Affärer

Mandarinkinesiska används ofta i affärs- och företagsrelationer, särskilt eftersom Kina blivit en internationell makt med extremt snabb ekonomisk tillväxt. Således är översättning av dina affärsdokument och innehåll till kinesiska avgörande för företag som vill lyckas på den stora kinesiska marknaden.

Översättningstjänster på kinesiska attraherar uppmärksamhet från potentiella kunder som vill läsa ditt innehåll vilket gör det möjligt för dig att nå högre globala marknadsföringsnivåer.

Globalisering

Kinas obestridliga ekonomiska makt har bidragit väsentligt till den globala trenden för kineserna. Den stora rörligheten av människor har också främjat utvecklingen och tillväxten för mandarinkinesiska.

Idag står det kinesiska språket långt upp på den internationella rankingen. Att behärska det är ett utmärkt sätt att upptäcka nya affärsmöjligheter inom praktiskt taget alla affärsområden. Behovet av översättning till och från kinesiska kan lätt överträffa efterfrågan på engelska översättningstjänster de kommande åren.

Få en kostnadsfri offert för kinesiska översättningstjänster

Priset på kinesiska översättningar beror på flera faktorer som volym, repetitioner och ämnesområde. Men den höga kvaliteten på våra fantastiska tjänster förblir alltid densamma.

 • Fyll i det nedanstående mailformuläret
 • Bifoga dokumenten som ska översättas
 • Klicka på skicka och invänta sedan svar från en av våra projektledare
 • Vi återkommer till dig så snart som möjligt med en kostnadsfri offert för ditt projekt

Få gratis prisförslag

Vi översätter från i princip alla elektroniska format och kan i de flesta fall bibehålla exakt samma format och layout som i källdokumentet.
Inga problem. Vi kan till och med arbeta direkt i din webbsidas källkod. På begäran kan vi även ladda upp dina filer direkt till internet, redo för navigering.

Ja, en testöversättning kan erbjudas, antingen i form av ett pilotprojekt eller ett kostnadsfritt test. Det bästa sättet att testa CE är med ett pilotprojekt, vanligtvis en kort text som översätts till alla språk du behöver. Ett pilotprojekt gör det möjligt för oss att ägna samma tid och resurser till översättningen som vi gör i normala fall och därmed blir resultatet mera representativt. Testöversättningar är begränsade vad gäller längd och språkkombinationer. Var god kontakta oss för vidare information.

Detta beror på dokumentets storlek. För brådskande jobb, tala bara om när du behöver det!

Tiden det tar är beroende av tjänsten du behöver. Vi kan leverera upp till 2 000 ord per arbetsdag och språkkombination.

CE erbjuder oslagbara returneringstider, med levererans redan nästa dag, under veckoslut eller till och med samma dag, beroende på antalet ord och tillgängligheten för våra översättare.

Vår standardleverans är på runt 1 500 översatta ord per arbetsdag och språkkombination, men vi kan ofta öka antalet ord om du har ett särskilt brådskande arbete.

I normala fall, ja. Vi kan använda upp till 20 översättare samtidigt och har tidigare hanterat projekt som krävde en arbetstakt på 50 000 ord per dag (ungefär 200 sidor per dag).

Vår databas med översättare och korrekturläsare omfattar hundratals språkkombinationer. När det gäller ovanliga kombinationer kommer vår lingvistavdelning att kontakta, testa och rekrytera professionella översättare för önskad språkkombination och expertkunskap.

Vi förstår skillnaderna mellan språkvarianter, såväl som betydelsen av att använda korrekt variant, och i vårt nätverk av översättare ingår lingvister som kan översätta till och från de flesta språkvarianter.

CE kan hantera ett mycket stort antal språkkombinationer på samma gång. Vårt globala nätverk av översättare och korrekturläsare täcker hundratals kombinationer. Dessutom möjliggör ces översättningsteknik att ett obegränsat antal översättare kan arbeta på en enskild fil samtidigt, synkroniserat över flera språkkombinationer.

Ja, vi kan översätta och leverera PDF-filer. Eftersom PDF-filer inte alltid innehåller redigerbar text, kan det hända att den slutgiltiga layouten inte överensstämmer exakt med det ursprungliga källdokumentet.

Utöver översättningar kan CE erbjuda ett brett utbud av relaterade tjänster. Våra kompletterande tjänster omfattar korrekturläsning, språkgranskning, redigering, omskrivning och textanalys.

Tyvärr inte. Vi specialiserar oss uteslutande på textöversättningar.

Tolkning handlar om konvertering av talat språk, medan översättning avser konvertering av skriftligt material.

error: Innehållet är skyddat

CE

Sök