CE

Sök
Stäng denna sökruta.
CEöversättningsbyråKhmer – Professionell översättning till och från kambodjanska

Khmer – Professionell översättning till och från kambodjanska

Om du behöver översättningar till och från khmer (eller kambodjanska) av dina dokument är CE översättningsbyrå ett utmärkt val. Med över 25 års erfarenhet av översättningstjänster åt kunder över hela världen kan du lita på vår expertis och kvalitet.

Vårt certifierade team har erfarenhet av korrekta och kulturellt anpassade khmeröversättningar för alla typer av dokument, från juridiskt och tekniskt material till marknadsföringsmaterial. Och med ett stort urval av språklösningar som lokalisering, webbplatsöversättning och textningstjänster kan vi tillgodose alla kunders behov.

Typer av översättningstjänster på kambodjanska

Dokumentöversättning

Inkluderar översättning av skriftliga dokument som kontrakt, rapporter och marknadsföringsmaterial.

Dubbningsöversättning

Innebär inspelning av en röstöversättning på ett annat språk för video- eller ljudproduktion.

Undertextöversättning

Innebär översättning och visning av skriven text i visuell form, vanligtvis i filmer eller videor, som följer den talade dialogen.

Desktop publishing och typografi

Innebär förberedelse och formatering av översatt text för tryck eller digital publicering.

Certifierad översättning

En översättning som åtföljs av ett certifikat som intygar dess korrekthet och äkthet, vilket ofta krävs för officiella eller juridiska ändamål.

Översikt av khmerspråket

Kambodjanska (eller khmer) är ett österländskt mon-khmerspråk och det officiella språket i Kambodja. Dess ursprung kan spåras tillbaka till det gamla kungadömet Funan, som var ett mäktigt handelsimperium i det som nu är dagens Sydostasien.

Khmerspråket har flera distinkta egenskaper som gör det unikt från andra regionala språk, inklusive dess användning av modifierade konsonanter och frånvaron av toner. Språket har ett skriftsystem som innehåller både sanskrit- och pali-tecken och bildar ett komplext samband mellan ljud, uttryck och betydelse.

Khmerspråket används fortfarande i stor utsträckning bland kambodjaner idag och fortsätter att ha en viktig plats i Kambodjas rika historia och kultur.

Hur du får våra professionella khmeröversättningar

 • Fyll i det nedanstående mailformuläret
 • Bifoga filerna som ska översättas
 • Klicka på skicka och invänta sedan svar från en av våra projektledare
 • Vi återkommer till dig så snart som möjligt med kostnadsfri offert för ditt khmerprojekt

Fördelar med CE översättningsbyrå

 • CE är en professionell översättningsbyrå med över 25 års erfarenhet
 • Vi översätter över 70 språk till khmer
 • Vi erbjuder översättningar till och från khmer åt företag såväl som privatpersoner och vi utlovar noggrannhet och precision i allt vårt arbete
 • Vårt team av översättare har khmer som modersmål, vilket garanterar att dina översättningar blir korrekta och idiomatiska
 • Vi erbjuder en rad översättningstjänster, inklusive webbplatslokalisering, dokumentöversättning och programvarulokalisering
 • Våra priser är konkurrenskraftiga och vi erbjuder en snabb handläggningstid för alla projekt

Kontakta oss idag för en kostnadsfri offert på ditt översättningsprojekt på kambodjanska!

Certifierade khmeröversättningar

CE översättningsbyrå erbjuder certifierade khmeröversättningstjänster åt individer, företag och organisationer. Vårt företag har ett omfattande nätverk av översättare inom medicin, juridik, ekonomi, IT, teknik, akademi m.m.

Oavsett om du behöver forskningsdokument eller juridiska kontrakt översatta till khmer tillhandahåller vårt team certifierade översättningar mellan svenska, engelska och khmer. Våra professionella översättare tillhandahåller högkvalitativa översättningar, aktuella och anpassade efter kundens behov.

Vi tillhandahåller pålitliga och certifierade khmeröversättningar som överbryggar språkklyftan mellan människor av olika nationaliteter.

Khmeröversättningar åt olika branscher

Juridisk översättning

Juridiska dokument som kontrakt, avtal, domstolsbeslut och förordningar kräver korrekt översättning. Den juridiska sektorn i Kambodja har ett unikt ordförråd, och det är viktigt att samarbeta med en professionell khmeröversättare som har expertis inom det juridiska området.

Medicinsk översättning

Inom hälso- och sjukvårdsindustrin behövs khmeröversättning för patientjournaler, patientinformation, kliniska prövningar och medicinska rapporter. Det är viktigt att samarbeta med en översättare som har kunskaper i medicinsk terminologi och är bekant med de medicinska metoderna i Kambodja.

Finansiell översättning

Finansiella institutioner kräver översättning av dokument som kontoutdrag, finansiella rapporter och investeringsportföljer. Översättare måste vara bekanta med den finansiella terminologin som är specifik för Kambodja och ha en hög grad av noggrannhet och uppmärksamhet på detaljer.

Teknisk översättning

Tekniska översättningar krävs för branscher som teknik, tillverkning och programvaruutveckling. Dessa översättningar kan inbegripa tekniska manualer, användarguider och produktspecifikationer.

Marknadsföring och detaljhandelsöversättning

Marknadsföringsöversättningar krävs för branscher som reklam, marknadsföring och PR. Dessa översättningar kan innehålla produktbeskrivningar, slogans och annonser.

Affärsöversättningar på khmer

Affärs- och businessöversättningar blir allt viktigare i modern tid, och företag som CE tillhandahåller professionella översättningstjänster.

Vår översättningstjänst hjälper företag och organisationer att uppnå effektiv kommunikation med sina internationella partners. Översättarna är erfarna, förstår ordförrådet och kan översätta komplexa dokument till och från khmer.

Med hjälp av CE:s översättningstjänster på kambodjanska kan företag flytta sin verksamhet över gränserna och få sina budskap spridda över hela världen.

 • Broschyrer, flygblad, annonser och annat marknadsföringsmaterial
 • Ekonomiska rapporter, bokslut, resultatredovisningar och andra dokument
 • Företagets policyer, rutiner och riktlinjer
 • Affärskontrakt, avtal och förhandlingar
 • E-post, brev och andra former av korrespondens
 • Produktkataloger, tekniska specifikationer och datablad
 • Arbetsbeskrivningar, personalhandböcker och andra HR-dokument

Juridiska khmeröversättningar

Juridiska översättningar till och från khmer kan vara knepiga och kräva detaljerad analys av både kambodjansk och juridisk terminologi. Det är därför CE erbjuder juridiska översättningstjänster som utförs av khmerspråkexperter med erfarenhet inom det juridiska området. På så sätt kan företag eller organisationer vara säkra på att deras juridiska khmeröversättningar blir korrekta, tillförlitliga och följer lokal lagstiftning.

Vårt företag säkerställer att de juridiska khmeröversättningar vi levererar behåller djupet och substansen i det ursprungliga materialet, samtidigt som de är kulturellt lämpliga. Därför erbjuder vi en oslagbar kombination av noggrannhet och kulturell förståelse inom alla typer av khmeröversättningar – inklusive juridiska.

Kontrakt

Kontrakt, avtal och förhandlingar, inklusive inköpsavtal, serviceavtal och leasingavtal.

Domstolsinlagor

Domstolsinlagor, inklusive klagomål, motioner och andra juridiska handlingar.

Patent

Patentansökningar och andra immateriella dokument.

Juridisk korrespondens

Juridiska brev, e-postmeddelanden och andra former av korrespondens.

Juridiska rapporter

Juridiska rapporter, vittnesrapporter och andra juridiska dokument.

Myndighetsdokument

Statliga dokument, inklusive licensansökningar och myndighetsansökningar.

Storleken på den khmertalande marknaden

Den khmertalande marknaden avser de människor som talar khmer, det officiella språket i Kambodja. 2021 uppskattas det att den khmertalande befolkningen är cirka 16 miljoner personer.

Majoriteten av khmertalarna bor i Kambodja, men det finns också betydande khmersamhällen i grannländer som Thailand och Vietnam. Khmerspråket talas också av kambodjanska diasporasamhällen i andra länder som USA, Frankrike och Australien.

Med sin växande befolkning och ökande globala närvaro erbjuder den khmertalande marknaden en möjlighet för företag att nå en mångsidig och dynamisk publik.

Få gratis prisförslag

Vi översätter från i princip alla elektroniska format och kan i de flesta fall bibehålla exakt samma format och layout som i källdokumentet.
Inga problem. Vi kan till och med arbeta direkt i din webbsidas källkod. På begäran kan vi även ladda upp dina filer direkt till internet, redo för navigering.

Ja, en testöversättning kan erbjudas, antingen i form av ett pilotprojekt eller ett kostnadsfritt test. Det bästa sättet att testa CE är med ett pilotprojekt, vanligtvis en kort text som översätts till alla språk du behöver. Ett pilotprojekt gör det möjligt för oss att ägna samma tid och resurser till översättningen som vi gör i normala fall och därmed blir resultatet mera representativt. Testöversättningar är begränsade vad gäller längd och språkkombinationer. Var god kontakta oss för vidare information.

Detta beror på dokumentets storlek. För brådskande jobb, tala bara om när du behöver det!

Tiden det tar är beroende av tjänsten du behöver. Vi kan leverera upp till 2 000 ord per arbetsdag och språkkombination.

CE erbjuder oslagbara returneringstider, med levererans redan nästa dag, under veckoslut eller till och med samma dag, beroende på antalet ord och tillgängligheten för våra översättare.

Vår standardleverans är på runt 1 500 översatta ord per arbetsdag och språkkombination, men vi kan ofta öka antalet ord om du har ett särskilt brådskande arbete.

I normala fall, ja. Vi kan använda upp till 20 översättare samtidigt och har tidigare hanterat projekt som krävde en arbetstakt på 50 000 ord per dag (ungefär 200 sidor per dag).

Vår databas med översättare och korrekturläsare omfattar hundratals språkkombinationer. När det gäller ovanliga kombinationer kommer vår lingvistavdelning att kontakta, testa och rekrytera professionella översättare för önskad språkkombination och expertkunskap.

Vi förstår skillnaderna mellan språkvarianter, såväl som betydelsen av att använda korrekt variant, och i vårt nätverk av översättare ingår lingvister som kan översätta till och från de flesta språkvarianter.

CE kan hantera ett mycket stort antal språkkombinationer på samma gång. Vårt globala nätverk av översättare och korrekturläsare täcker hundratals kombinationer. Dessutom möjliggör ces översättningsteknik att ett obegränsat antal översättare kan arbeta på en enskild fil samtidigt, synkroniserat över flera språkkombinationer.

Ja, vi kan översätta och leverera PDF-filer. Eftersom PDF-filer inte alltid innehåller redigerbar text, kan det hända att den slutgiltiga layouten inte överensstämmer exakt med det ursprungliga källdokumentet.

Utöver översättningar kan CE erbjuda ett brett utbud av relaterade tjänster. Våra kompletterande tjänster omfattar korrekturläsning, språkgranskning, redigering, omskrivning och textanalys.

Tyvärr inte. Vi specialiserar oss uteslutande på textöversättningar.

Tolkning handlar om konvertering av talat språk, medan översättning avser konvertering av skriftligt material.

error: Innehållet är skyddat

CE

Sök