CE

Sök
Stäng denna sökruta.
CEöversättningsbyråIrländska – Professionell översättning till och från iriska

Irländska – Professionell översättning till och från iriska

CE har levererat irländska översättningstjänster i över två decennier och har specialiserat sig på högkvalitativa översättningar som förblir trogna mot det kulturella sammanhanget.

Som certifierad språktjänsteleverantör erbjuder vi expertis inom flera områden och ett team av mycket erfarna, modersmålstalande lingvister som säkerställer att alla våra översättningar på irländska är korrekta och skräddarsydda för syftet.

Med CE översättningsbyrå kan du vara säker på att ditt budskap förmedlas korrekt och i rätt tid – oavsett vilket språk det ursprungligen är skrivet på.

Irländska översättningstjänster

Dokumentöversättningar

Detta innebär översättning av skriftliga dokument från irländska till ett annat språk. Det kan inkludera juridiska dokument, medicinska dokument, tekniska manualer, marknadsföringsmaterial med mera.

Röstöversättning

Innebär inspelning av en irisk röstöversättning på målspråket för ljud- eller videofiler. Detta används ofta för filmer, tv-program och andra typer av media.

Översättning av undertexter

Innebär att man lägger på översatta undertexter till ljud- eller videofiler. Detta kan vara särskilt användbart för att göra innehåll tillgängligt för personer som talar olika språk.

Desktop Publishing och typografi

Detta innebär formatering av irländskt översatt innehåll som matchar den ursprungliga layouten och designen. Detta kan vara särskilt viktigt för tryckt material som broschyrer, manualer och rapporter.

Certifierad översättning

Detta innebär översättning av juridiska dokument som kontrakt, födelseattester och äktenskapsbevis. Certifierade översättningar krävs ofta för juridiska ändamål eller invandringsändamål och måste utföras av en certifierad översättare.

Översikt av det irländska språket

Det irländska språket iriska, eller i sin ursprungliga form, Gaeilge, är det officiella språket i Irland och ett av de äldsta bevarade språken i Europa. Det irländska språket sträcker sig över århundraden av historia och har två primära dialekter – gaeliska (eller goidelic) och forniriska. En kombination av de två dialekterna skapade det som idag används.

Kärndragen i det irländska språket är dess fonologi, komplicerade syntaktiska strukturer, polysyntetiska och tredelade verb bland andra attribut. Det har nästan 800 års ordförråd och tydliga uttal som spårar sina rötter så långt tillbaka som 300 f.Kr.!

Hur du gör för att få våra professionella irländska översättningar

  • Fyll i det nedanståendet mailformuläret
  • Bifoga dokumenten som ska översättas
  • Klicka på skicka och invänta sedan svar från en av våra projektledare
  • Vi återkommer till dig så snart som möjligt med en kostnadsfri offert för ditt projekt

Fördelar med vårt flerspråkiga översättningsföretag

  • CE är en professionell översättningsbyrå med över 25 års erfarenhet
  • Vi översätter över 70 språk till irländska
  • Vi erbjuder irländska översättningar åt företag såväl som till privatpersoner och vi utlovar noggrannhet och precision i allt vårt arbete
  • Vårt team av översättare har irländska som modersmål, vilket garanterar att dina översättningar blir korrekta och idiomatiska
  • Vi erbjuder en rad översättningstjänster, inklusive webbplatslokalisering, dokumentöversättning och programvarulokalisering
  • Våra priser är konkurrenskraftiga och vi erbjuder snabba handläggningstider för alla projekt

Kontakta oss idag för en kostnadsfri offert på ditt iriska översättningsprojekt!

Certifierade irländska översättningar

CE är en global ledare inom certifierade irländska översättningar. Vårt team av erfarna lingvister erbjuder lokaliserade, formella och certifierade irländska översättningstjänster skräddarsydda för våra kunders behov.

Vi förstår att noggrannhet ligger i centrum av alla framgångsrika översättningar, vilket är anledningen till att vi tillämpar strikta kvalitetskontroller. Från juridiska dokument till högteknologiska texter och medicinska rapporter, kan CE översätta alla typer av innehåll till certifierad irländska åt dig med absolut precision.

Så om du letar efter pålitliga och professionella certifierade iriska översättningstjänster, så är CE översättningsbyrå ett utmärkt val!

Irländska översättningar i olika branscher

Juridiska översättningar är ett vanligt krav inom den juridiska branschen

Detta inkluderar översättning av kontrakt, domstolshandlingar och annat juridiskt material. Noggrannhet och precision är kritiska i juridiska översättningar, eftersom även mindre fel kan få allvarliga konsekvenser.

Medicinska översättningar krävs ofta inom hälso- och sjukvårdsbranschen

Detta inkluderar översättning av medicinska rapporter, bipacksedlar och kliniska prövningsdokument. Medicinska översättningar kräver en hög grad av noggrannhet och uppmärksamhet på detaljer för att säkerställa patientsäkerheten.

Tekniska översättningar är vanliga inom ingenjörs-, IT- och tillverkningsindustrin

Detta inkluderar översättning av manualer, användarguider och tekniska specifikationer. Tekniska översättningar kräver en hög nivå av ämneskompetens och uppmärksamhet på detaljer.

Översättningar av marknadsföring och detaljhandel krävs inom marknadsförings- och detaljhandelsbranschen

Detta inkluderar översättning av broschyrer, produktbeskrivningar och reklamkampanjer.

Rese- och serviceöversättningar krävs inom turism- och besöksnäringsbranschen

Detta inkluderar översättning av reseguider, hotellbeskrivningar och menyer.

Irländska affärsöversättningar

CE ligger i spetsen för irländska affärsöversättningar. Vårt team av expertlingvister ger företag högkvalitativa, tillförlitliga och korrekta översättningar som överbryggar språkbarriären mellan kulturer. De kan översätta dokument, webbplatser och inspelningar med precision och högsta noggrannhet.

CE:s irländska översättningstjänster sparar tid och energi samtidigt som du ser till att ditt företag visar sin bästa sida i varje interaktion. Dra nytta av vårt erfarna team nu för optimal tvåspråkig kommunikation.

Marknadsföringsmaterial

Översättning av broschyrer, flygblad, annonser och annat marknadsföringsmaterial som riktar sig till en irisktalande publik.

Ekonomiska rapporter

Översättning av ekonomiska rapporter, bokslut, resultatredovisningar och andra finansiella dokument.

Företagspolicyer

Översättning av företagets policyer, rutiner och riktlinjer.

Affärskontrakt

Översättning av affärskontrakt, avtal och förhandlingar.

Affärskorrespondens

Översättning av e-post, brev och andra former av korrespondens.

Produktkataloger

Översättning av produktkataloger, tekniska specifikationer och datablad.

HR-dokument

Översättning av arbetsbeskrivningar, personalhandböcker och andra HR-dokument.

Irländska översättningar åt turistbranschen

Vi erbjuder tillförlitliga, korrekta och högkvalitativa dokumentöversättningar till och från irländska. Företaget är stolt över att överbrygga språkklyftan mellan Irlands besökare och lokalbefolkningen med sina experter på turismöversättningar.

Vårt team, som består av skickliga proffs som alla är specialiserade på olika aspekter av irländsk kultur, är dedikerat åt att tillhandahålla felfria översättningar som kommunicerar exakt vad du vill att de ska förmedla.

Med CE översättningsbyrås irländska turismöversättningar kan du tryggt presentera dina produkter och tjänster utan att oroa dig.

Irländska juridiska översättningar

CE strävar efter att förse kunder med omfattande juridiska irländska översättningstjänster. Alla översättningar som tillhandahålls av CE översättningsbyrå måste uppfylla de högsta standarderna för juridisk noggrannhet och precision, vilket gör oss till en pålitlig leverantör av juridiska irländska översättningar.

Vi presenterar våra kunder med exceptionell kvalitetssäkring för att garantera att språktjänster utförs till högsta standard varje gång. Våra kvalificerade översättare har erfarenhet av att tillhandahålla specialiserade juridiska tjänster och översättningar, inklusive dokument, kontrakt och avtal, stämningar, vittnesmål och annan officiell kommunikation.

Med vårt dedikerade team av proffs kan du vara säker på att dina juridiska irländska översättningar kommer att vara korrekta och levereras i tid. Kontakta oss nu för juridiska irländska översättningstjänster!

Kontrakt

Irländska översättningar av kontrakt, avtal och förhandlingar, inklusive inköpsavtal, serviceavtal och leasingavtal.

Domstolsinlagor

Irländska översättningar av domstolsinlagor, inklusive klagomål, motioner och andra juridiska handlingar.

Patent

Irländska översättningar av patentansökningar och andra immateriella dokument.

Juridisk korrespondens

Irländska översättningar av juridiska brev, e-postmeddelanden och andra former av korrespondens.

Juridiska rapporter

Irländska översättningar av juridiska rapporter, expertvittnesrapporter och andra juridiska dokument.

Myndighetsdokument

Irländska översättningar av myndighetsdokument, inklusive licensansökningar och myndighetsansökningar.

Storleken på den irisktalande marknaden

Från och med 2020 var storleken på den irländska marknaden i Irland relativt stabil jämfört med tidigare år. Enligt Central Statistics Office hävdade 43,5 % av befolkningen att de kunde tala irländska, medan endast 10,6 % talade irländska dagligen. När det gäller affärer är den irländska marknaden en nischmarknad och storleken kommer att variera beroende på bransch och målgrupp.

Det finns dock statliga initiativ för att främja användningen av iriska i näringslivet, såsom det irländska språksystemet, som kräver att vissa offentliga organ tillhandahåller tjänster på språket. Därför kan företag som riktar sig till denna marknad ha möjligheter att dra nytta av den, samt få statligt stöd.

Få gratis prisförslag

Vi översätter från i princip alla elektroniska format och kan i de flesta fall bibehålla exakt samma format och layout som i källdokumentet.
Inga problem. Vi kan till och med arbeta direkt i din webbsidas källkod. På begäran kan vi även ladda upp dina filer direkt till internet, redo för navigering.

Ja, en testöversättning kan erbjudas, antingen i form av ett pilotprojekt eller ett kostnadsfritt test. Det bästa sättet att testa CE är med ett pilotprojekt, vanligtvis en kort text som översätts till alla språk du behöver. Ett pilotprojekt gör det möjligt för oss att ägna samma tid och resurser till översättningen som vi gör i normala fall och därmed blir resultatet mera representativt. Testöversättningar är begränsade vad gäller längd och språkkombinationer. Var god kontakta oss för vidare information.

Detta beror på dokumentets storlek. För brådskande jobb, tala bara om när du behöver det!

Tiden det tar är beroende av tjänsten du behöver. Vi kan leverera upp till 2 000 ord per arbetsdag och språkkombination.

CE erbjuder oslagbara returneringstider, med levererans redan nästa dag, under veckoslut eller till och med samma dag, beroende på antalet ord och tillgängligheten för våra översättare.

Vår standardleverans är på runt 1 500 översatta ord per arbetsdag och språkkombination, men vi kan ofta öka antalet ord om du har ett särskilt brådskande arbete.

I normala fall, ja. Vi kan använda upp till 20 översättare samtidigt och har tidigare hanterat projekt som krävde en arbetstakt på 50 000 ord per dag (ungefär 200 sidor per dag).

Vår databas med översättare och korrekturläsare omfattar hundratals språkkombinationer. När det gäller ovanliga kombinationer kommer vår lingvistavdelning att kontakta, testa och rekrytera professionella översättare för önskad språkkombination och expertkunskap.

Vi förstår skillnaderna mellan språkvarianter, såväl som betydelsen av att använda korrekt variant, och i vårt nätverk av översättare ingår lingvister som kan översätta till och från de flesta språkvarianter.

CE kan hantera ett mycket stort antal språkkombinationer på samma gång. Vårt globala nätverk av översättare och korrekturläsare täcker hundratals kombinationer. Dessutom möjliggör ces översättningsteknik att ett obegränsat antal översättare kan arbeta på en enskild fil samtidigt, synkroniserat över flera språkkombinationer.

Ja, vi kan översätta och leverera PDF-filer. Eftersom PDF-filer inte alltid innehåller redigerbar text, kan det hända att den slutgiltiga layouten inte överensstämmer exakt med det ursprungliga källdokumentet.

Utöver översättningar kan CE erbjuda ett brett utbud av relaterade tjänster. Våra kompletterande tjänster omfattar korrekturläsning, språkgranskning, redigering, omskrivning och textanalys.

Tyvärr inte. Vi specialiserar oss uteslutande på textöversättningar.

Tolkning handlar om konvertering av talat språk, medan översättning avser konvertering av skriftligt material.

error: Innehållet är skyddat

CE

Sök