CE

Sök
Stäng denna sökruta.
CEöversättningsbyrå5 användbara tips för att lära sig ett nytt språk

5 användbara tips för att lära sig ett nytt språk

Innehållsförteckning

Att lära sig språk kan vara en tuff utmaning. Många har försökt och misslyckats. Men låt mig försäkra dig, med en bra strategi kommer du definitivt att lyckas. Dessa tips för att lära sig ett nytt språk kommer att hjälpa dig att komma igång på rätt väg till en flytande språknivå.

Alla kan lära sig ett språk. Vi har alla gjort det minst en gång i vårt liv. Vi var tvungna att lära oss vårt modersmål. Du behöver inte ha talang eller kompetens. Du behöver bara motivation och engagemang. Med ett positivt tankesätt kan du uppnå kunskaper i främmande språk på nolltid.

1. Spendera tid på att lära dig ett språk

Det finns ingen magisk metod för att lära sig ett nytt språk på fem minuter. Varje språk kräver minst ett par månaders dedikerat arbete. Men det betyder inte att arbetet inte kan vara roligt. Innan du börjar måste du förstå hur lång tid det tar.

Enkla språk existerar inte. Men du kan välja ett målspråk som är nära relaterat till ditt modersmål. Det kommer att ge dig en fördel och påskynda din språkinlärning. Ett närliggande språk till engelska kan till exempel vara tyska. Liknande meningsstrukturer och ordförråd gör det till ett perfekt val för personer som har engelska som modersmål.

Det tar månader av arbete för att tala flytande. Det är viktigt att ha ett mål innan du börjar. Lär du dig för att prata med lokalbefolkningen? Eller vill du läsa böcker på målspråket? Oavsett dina önskemål behöver du tydliga mål för att fastställa en strategi.

Se till att du har en plan för dina studier. Att införliva språkinlärning i dina rutiner kan snabba på din väg till en flytande nivå. Oavsett om du lär dig av en lärare, en bok eller en app, se till att du alltid är på väg mot ditt mål.

2. Fokusera på flytande nivå framför noggrannhet

Det finns en skillnad mellan att tala flytande och att vara korrekt:

  • Att vara flytande innebär att du kan formulera hur du känner dig och tala smidigare i realtid.
  • Att vara korrekt innebär att vara grammatiskt korrekt, tala haltande och med många filter.

Även om du vill vara så korrekt som möjligt är det viktigare att börja tala flytande. Precis som du lärde dig läsa och blev snabbare när du var barn, måste du snabbt gå från att tala exakt till att tala med känslor och känna på ett sätt som är lättare att relatera till.

Språk är ett kommunikationsverktyg först. Och misstag är oundvikliga även på ditt egna språk. Det är helt okej. Lär dig av dina misstag och rätta till dem nästa gång.

Ja, du kommer att vara väldigt självmedveten när du talar på ett främmande språk men offra inte möjligheter eftersom du inte tycker att dina färdigheter är tillräckligt bra. En av de bästa sakerna du kan göra är att lära dig talspråk och uttryck. Modersmålstalare kommer definitivt att förstå dig bättre, även om du gör några misstag.

3. Upprepa språklektioner

Det bästa sättet att binda information till ditt långtidsminne är att använda ”Spaced Repetition System”. Detta är ett av de vetenskapligt beprövade tipsen för att lära sig ett nytt språk. Det är baserat på det faktum att din hjärna försöker glömma.

Istället för att försöka binda material till ditt långtidsminne direkt, dela upp dina lektioner. Ge din hjärna lite tid att bearbeta allt. Återkom sedan för att återbesöka och bekräfta din kunskap. Repetition är det som hjälper hjärnan att växa och minnas.

Appar är ett bra sätt att göra detta. Det finns appar som kommer att mäta hur bra du har lärt dig ordförrådet för dagen och kommer att granska de ord du hade problem med. I morgon kommer appen att ta upp samma ord, med de svåra som dyker upp oftare. Detta förstärker det du lärt dig.

4. Samarbeta med en modersmålstalare

Det bästa du kan göra för att bli flytande är att hitta någon som talar språket flytande och samarbeta med dem. Att be om hjälp är en mogen sak att göra. Och du är mycket mer benägen att lära dig när du pratar med någon som kan språket.

Kom ihåg att språk är ett kommunikationsverktyg. Det krävs en annan part för att faktiskt fungera.

Du kan också hitta någon annan som lär sig språket. Genom att samarbeta med en annan elev kan ni hjälpa varandra genom att byta tips och verktyg. Självklart kommer du också att känna dig mer bekväm med din mindre än flytande talförmåga.

5. Ge inte upp din dröm

Av alla tips för att lära sig ett nytt språk är detta det viktigaste. Att ge upp för att du känner att du gör för många misstag är det största misstaget du kan göra. Ingen är perfekt. Du kommer att göra misstag, och det är okej. De är en otroligt viktig del av den processen. Så länge du lär dig av dina misstag går du framåt i din språkinlärning. Ta till dig dem och låt dem inte avskräcka dig.

Ta kritik och omdömen för vad de är – ett verktyg som hjälper dig att förbättra vad du vet. Ja. Du kommer att känna dig lite dum, men det är inget du ska anklaga dig själv för.

Om du har chansen att arbeta med någon, be dem att korrigera dig. Fråga vad som var fel och vad du borde ha gjort annorlunda. Analysera svaret och införliva det i dina lektioner. Om inte annat kommer misstaget definitivt att hjälpa dig att komma ihåg rätt sätt att göra det på.

Dessa tips kommer inte att göra det lättare att lära sig ett nytt språk på något magiskt sätt. Det är en lång process, och det kräver beslutsamhet och engagemang. Men om du förstår att alla som studerar ett främmande språk går igenom samma process som du kanske du blir motiverad att fortsätta.

error: Innehållet är skyddat

CE

Sök